1η Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης – Αποτελέσματα

Φεβρουάριος – Απρίλιος 2020

Παρ’ όλες τις αντίξοες συνθήκες που δημιουργήθηκαν λόγω της πανδημίας του Covid-19, με κλειστά σχολεία και κλειστές βιβλιοθήκες για ένα μεγάλο χρονικό διάστημα, τα παιδιά διάβασαν βιβλία και η 1η Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης που διοργανώθηκε από τις Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, ολοκληρώθηκε επιτυχώς. Παρακάτω σας παρουσιάζουμε τα αποτελέσματα αυτού του εγχειρήματος.

Ο στόχος της Σκυταλοδρομίας Ανάγνωσης σίγουρα δεν είναι να ωθήσει τα παιδιά σε έναν ανταγωνισμό για το ποιο θα διαβάσει τα περισσότερα βιβλία για να «αριστεύσει».  Αυτό που ενδιαφέρει τις Βιβλιοθήκες είναι να έρθουν τα παιδιά σε επαφή με όσο το δυνατόν περισσότερα επιλεγμένα και αξιόλογα βιβλία και να νιώσουν διαβάζοντας κάποια από αυτά, την απόλαυση της ανάγνωσης. Όμως, παρουσιάζει μεγάλο ενδιαφέρον μια συνοπτική ανάγνωση των αριθμών της Σκυταλοδρομίας για να εξαχθούν και κάποια αποτελέσματα.

Σας θυμίζουμε ότι δικαίωμα συμμετοχής είχαν όλες οι τάξεις των Δημοτικών Σχολείων του Δήμου Καλαμαριάς. Από τα 18 Δημοτικά Σχολεία που ανήκουν στο Δήμο δήλωσαν συμμετοχή τα 14 Δημοτικά, με σύνολο 52 τάξεις.

Η συμμετοχή των παιδιών που διάβασαν συνολικά έστω και ένα βιβλίο (στην ουσία από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάρτιο, όπου έκλεισαν και οι βιβλιοθήκες) ανέρχεται στα 520 παιδιά.

Η Β’ τάξη του Δημοτικού βγήκε πρωταθλήτρια στις συμμετοχές των παιδιών, 143 παιδιά, στο σύνολο των τμημάτων, όλων των σχολείων.

Σε μία σύγκριση με τις μεγάλες τάξεις του Δημοτικού, αναφέρεται η Ε’ τάξη που συμμετείχε με 89 παιδιά, στο σύνολο των τμημάτων, όλων των σχολείων.

Συνολικά διαβάστηκαν 1795 βιβλία, στο σύνολο των τμημάτων, όλων των σχολείων.

Το Δημοτικό Σχολείο με τις περισσότερες αναγνώσεις ήταν το 1ο Δημοτικό Σχολείο Καλαμαριάς, με 659 βιβλία στο σύνολο.

Η τάξη, όμως, με τις περισσότερες αναγνώσεις ήταν το Β1 του 7ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμαριάς, με 182 βιβλία στο σύνολο.

Συγχαρητήρια σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν!

Από την νέα σχολική χρονιά περιμένουμε με πολλή χαρά και άλλα παιδιά να μπουν σε αυτήν την μεγάλη παρέα των αναγνώσεων.

Ολοκληρώνοντας  την ανασκόπηση αυτής της διοργάνωσης δεν θα πρέπει να παραλείψουμε την μεγάλη συνεισφορά όλων των διευθυντών και των εκπαιδευτικών των Δημοτικών Σχολείων που συμμετείχαν, οι οποίοι με ιδιαίτερη θέρμη αγκάλιασαν αυτήν την προσπάθεια και που σίγουρα χωρίς τη δική τους συνεργασία δεν θα μπορούσε να πραγματοποιηθεί η 1η Σκυταλοδρομία Ανάγνωσης

Comments are closed.