Λαμβάνοντας υπόψη τις αναγνωστικές ανάγκες αλλά και επιδιώκοντας μια ισότιμη παροχή υπηρεσιών προς όλα τα άτομα που αντιμετωπίζουν κινητικές δυσκολίες ή άλλου είδους χρόνια προβλήματα υγείας, οι Βιβλιοθήκες αναλαμβάνουν να μεταφέρουν τα βιβλία στην οικία τους, χωρίς κανένα κόστος. Το μόνο που χρειάζεται, αρχικά, είναι να συμπληρωθεί η ηλεκτρονική  φόρμα, με τα στοιχεία του ενδιαφερόμενου:

https://docs.google.com/forms/d/1d2zx29PChouKINOohIOAfSyCFI0EiIbtj5ItR7Xu-9Q/edit

Απαραίτητη προϋπόθεση να κατοικεί εντός των ορίων του Δήμου Καλαμαριάς και να ανήκει  σε κάποια από τις παρακάτω κατηγορίες :

  1. Ηλικιωμένοι (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Αστυνομική Ταυτότητα)
  2. ΑμεΑ (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Γνωμάτευση πιστοποίησης αναπηρίας από ΚΕ.Π.Α για νοικοκυριό που στη σύνθεσή του περιλαμβάνει και άτομο ή άτομα με αναπηρία εξήντα επτά τοις εκατό (67%) και άνω)
  3. Άτομα με σοβαρά προβλήματα υγείας (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Βεβαίωση από γιατρό)
  4. Έγκυες γυναίκες (Απαραίτητα δικαιολογητικά: Βεβαίωση από γυναικολόγο)

Εφόσον συμπληρωθεί η  αίτηση με τα στοιχεία επικοινωνίας, η βιβλιοθήκη έρχεται σε επαφή  με τον ενδιαφερόμενο για τις λεπτομέρειες της αποστολής των δικαιολογητικών.

Η παράδοση των βιβλίων προγραμματίζεται για κάθε πρώτη Τρίτη του μήνα. Οι κρατήσεις βιβλίων πραγματοποιούνται μέσω του ηλεκτρονικού καταλόγου των βιβλιοθηκών. Λεπτομέρειες σχετικά με τη διαδικασία κρατήσεων και δανεισμού στο https://lib.kalamaria.gr/ ή τηλεφωνικά στην βιβλιοθήκη εξυπηρέτησης.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σχετική με την υπηρεσία μπορείτε να επικοινωνείτε με την υπεύθυνη βιβλιοθηκονόμο  Βασιλική Κάργα στο τηλ.: 2310 456658 (Δανιηλίδειος Βιβλιοθήκη).