17 ΔΗΜΟΤΙΚΑ ΣΧΟΛΕΙΑ         90 ΤΑΞΕΙΣ                      888 ΠΑΙΔΙΑ                          14.922 ΑΝΑΓΝΩΣΕΙΣ

Οι Βιβλιοσκώληκες το πρόγραμμα φιλαναγνωσίας για τα Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Καλαμαριάς ολοκληρώθηκε. Το πρόγραμμα διήρκεσε από τον Φεβρουάριο μέχρι και τον Μάιο 2024. Μέσα σε 3,5 μήνες οι μαθητές πραγματοποίησαν 14.922 αναγνώσεις.

Θερμά συγχαρητήρια σε όλα  τα παιδιά που έδειξαν μεγάλη διάθεση για διάβασμα και εξελίχθηκαν σε εντατικούς αναγνώστες.

Συγχαρητήρια σε όλους εσάς τους εκπαιδευτικούς που στηρίξατε αυτήν την φιλαναγνωστική προσπάθεια και εμπνεύσατε τα παιδιά στο να διαβάσουν έστω κι ένα βιβλίο.

Δείτε εδώ τους: ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ 2024

Οι Βιβλιοσκώληκες αποτελούν ένα μοναδικό φαινόμενο πανελλαδικά. Γι’ αυτό το λόγο είναι πολλές οι πόλεις που θέλουν να ακολουθήσουν το δικό μας παράδειγμα και να ενταχθούν στο πρόγραμμα φιλαναγνωσίας που ξεκίνησε εδώ στην Καλαμαριά με όλους εμάς. Πόλεις και δήμοι που επιθυμούν να ενταχθούν και να συντονίζονται από τις Βιβλιοθήκες της Καλαμαριάς αλλά και από τις αντίστοιχες τοπικές βιβλιοθήκες  είναι: το Διδυμότειχο,  το Πλωμάρι Μυτιλήνης, η Κόνιτσα, η Καλαμπάκα, η Καρδίτσα, τα Χανιά και ο Άγιος Νικόλαος Κρήτης, στην Αθήνα οι δήμοι Γλυφάδας, Νίκαιας, Φιλοθέης, Κορωπίου, Ηρακλείου Αττικής.

Οι ψηφιακές προκλήσεις είναι πανταχού παρούσες, όταν όμως υπάρχει μια βιβλιοφιλική αντιπρόταση, η οποία συγκροτείται από την δημιουργική σύμπραξη πολλών φορέων, τότε μπορεί να προκύψει ένα ουσιαστικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα.

Σε αυτήν την προσπάθεια συνεργαστήκαμε από κοινού οι δημοτικές βιβλιοθήκες, οι διευθύνσεις των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί των τάξεων που έλαβαν μέρος στο πρόγραμμα και ο ΟΣΔΕΛ – Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου

Ο Βιβλιοσκώληκες υποστηρίζονται από μια διαδικτυακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργούν, ηλεκτρονικά, λίστες με τις αναγνώσεις τους, τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί από τον Οργανισμό Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου – ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, και είναι ευγενική χορηγία προς τις

Comments are closed.