Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη

Δανιηλίδειος-min

Η Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη είναι μία από τις έξι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς και λειτουργεί από το 1993. Βρίσκεται στο κέντρο της Καλαμαριάς στην οδό Καρολίδου 14.

Τον Σεπτέμβριο του 2012 ανακαινίστηκε από το Future Library (Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία) με την ευγενική χορηγία του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος».

Τα βιβλία της απευθύνονται σε παιδιά προσχολικής και σχολικής ηλικίας αλλά και σε εφήβους. Ένα μικρό τμήμα με βιβλία ενηλίκων εξυπηρετεί τις μεγαλύτερες ηλικίες . Τα βιβλία αυτά είναι κυρίως μυθιστορήματα, ταξιδιωτικοί οδηγοί, βιβλία ψυχολογίας, μαγειρικής κ.ά. Επίσης υπάρχει αξιόλογη συλλογή ξενόγλωσσης λογοτεχνίας καθώς επίσης και βιβλία που αφορούν την εκπαίδευση, η οποία χρησιμοποιείται συστηματικά από τους φοιτητές του παιδαγωγικού τμήματος.

Υπηρεσίες που προσφέρονται:

  • Εκπαιδευτικά προγράμματα για σχολεία.
  • Δημιουργικές δραστηριότητες (χειροτεχνία, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, τμήματα ρομποτικής, εικαστικά κ.ά.)
  • Συμμετοχή στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος: «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» και «Κάθε μήνα έχουμε θέμα»
  • Εκδηλώσεις ποικίλου περιεχομένου: θεατρικές παραστάσεις (Χριστούγεννα, παγκόσμια ημέρα παιδικού βιβλίου), θεματικές δράσεις μέσα και έξω από τις βιβλιοθήκες (πάρκα, πλατείες).
  • Υπολογιστές διαθέσιμοι για το κοινό με δυνατότητα σύνδεσης στο
    διαδίκτυο.
  • Απασχόληση στο χώρο με επιτραπέζια παιχνίδια και X-BOX.

Επικοινωνία

Email: danihlideiosl[at]gmail.com
Τηλέφωνο: 2310 456658
Διεύθυνση: Καρολίδου 14, Καλαμαριά
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Τ.Κ:  55133

Βρείτε μας στο Facebook