Αγαπητά μέλη των βιβλιοθηκών,

 Σύμφωνα με την  ΚΥΑ ΔΙα/ΓΠ.οικ. 34781/2020 (ΦΕΚ 2168/Β/04-06-2020) είμαστε στην ευχάριστη θέση να σας ανακοινώσουμε την επαναλειτουργία των βιβλιοθηκών με προϋποθέσεις.

Στις βιβλιοθήκες από τη Δευτέρα 15 Ιουνίου θα μπορείτε να επιστρέφετε και να δανείζεστε υλικό χωρίς να εισέρχεστε στο χώρο της βιβλιοθήκης. Ο δανεισμός θα γίνεται μέσω κράτησης των βιβλίων από τον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης. Πιο συγκεκριμένα για να δανειστείτε βιβλία είναι απαραίτητο να ακολουθείτε η παρακάτω διαδικασία:

  1. Εισέρχεστε στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκη:     https://library.kalamaria.gr/
  2. Συνδέεστε στο λογαριασμό σας με τους κωδικούς που έχετε πάρει από τη βιβλιοθήκη στα πεδία: Σύνδεση και Κωδικός πρόσβασης
  3. Αναζητήστε τα βιβλία στον κατάλογο. Για καλύτερα αποτελέσματα στην έρευνά σας χρησιμοποιείστε την σύνθετη αναζήτηση. Μπορείτε να συμβουλευτείτε τις Λίστες(επάνω αριστερά) με τις τελευταίες αγορές βιβλίων της κάθε βιβλιοθήκης.
  4. Εντοπίστε το βιβλίο στα αποτελέσματα της αναζήτησης και επιλέξτε κράτηση. Αν το βιβλίο βρίσκεται σε περισσότερες από μία βιβλιοθήκες  διαλέξτε το αντίτυπο της βιβλιοθήκης που σας ενδιαφέρει και επιβεβαιώστε την κράτηση.

Ο αριθμός των συνολικών κρατήσεων που έχετε δικαίωμα να κάνετε είναι 10, όσα και τα βιβλία που μπορείτε να δανειστείτε συνολικά από όλες τις βιβλιοθήκες. Σας συνιστούμε να κάνετε κρατήσεις ανάλογα με τη δυνατότητα δανεισμού που έχετε.

  • Αφού κάνετε τις κρατήσεις σας η βιβλιοθήκη θα ετοιμάσει την παραγγελία σας και θα επικοινωνήσει μαζί σας τηλεφωνικά για να καθοριστεί η ημέρα και ώρα παραλαβής των βιβλίων.

Προσοχή! Η βιβλιοθήκη παραλαβής των βιβλίων θα είναι η βιβλιοθήκη στην οποία ανήκει το βιβλίο που κρατήσατε και όχι η βιβλιοθήκη στην οποία βγάλατε την κάρτα σας.

Η κράτηση δεν είναι εφικτή, αν ο λογαριασμός σας είναι κλειδωμένος. Σε αυτή την περίπτωση τηλεφωνήστε στη βιβλιοθήκη.

Όσοι αδυνατούν να κάνουν χρήση της ηλεκτρονικής κράτησης μπορούν να επικοινωνήσουν τηλεφωνικά με τη βιβλιοθήκη για να δανειστούν  βιβλία  που επιθυμούν.

Οι επιστροφές των βιβλίων θα συνεχίσουν να γίνονται στα κουτιά που έχουν οι βιβλιοθήκες στην είσοδο της βιβλιοθήκης για να τοποθετηθούν σε τριήμερη καραντίνα.

Όσοι επιθυμούν να γίνουν μέλη της βιβλιοθήκης και να αποκτήσουν κάρτα δανεισμού, επικοινωνούν με τη βιβλιοθήκη για να ετοιμαστεί η κάρτα ώστε να μπορέσουν να κάνουν τις κρατήσεις στον κατάλογο της βιβλιοθήκης.

Comments are closed.