Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς συμμετέχουν στο διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος που οργανώνει το Εργαστήρι Θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, με τίτλο «Η Ελίζα ταξιδεύει με παιδιά απ’ όλη την Ελλάδα»

Το Εργαστήρι θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου, με την ευγενική χορηγία του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού παρουσιάζει δωρεάν το διαδικτυακό πρόγραμμα εκπαιδευτικού δράματος για παιδιά δημοτικού και εφήβους  με αφορμή το κλασικό θεατρικό έργο «Ελίζα» της Ξένιας Καλογεροπούλου.

Στις Παιδικές Βιβλιοθήκες της Καλαμαριάς το πρόγραμμα θα υλοποιηθεί:

Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη και Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι

Τετάρτη 3 Νοεμβρίου 2021, στις 6.00μμ-8.00μ.μ.για παιδιά 8 έως 12 ετών.

Δανιηλίδειος Παιδική Βιβλιοθήκη και Παιδική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς

Σάββατο 6 Νοεμβρίου 2021, στις 1.00μ.μ.-3.00μ.μ., για παιδιά 8 έως 12 ετών.

Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς

Σάββατο 13 Νοεμβρίου 2021, στις 11.00π.μ.-1.00μ.μ., για παιδιά 8 έως 12 ετών.

Παιδικές Βιβλιοθήκες Καλαμαριάς

Σάββατο 20 Νοεμβρίου 2021, στις 1.00μ.μ.-3.00μ.μ. για εφήβους 13 έως 16 ετών.

Η συμμετοχή στο πρόγραμμα είναι δωρεάν, με προεγγραφή έως 20 άτομα. Σε περίπτωση μεγάλου αριθμού αιτήσεων θα γίνει κλήρωση. Η ενημέρωση των αποτελεσμάτων της κλήρωσης θα γίνει ηλεκτρονικά και μόνο για όσους είναι επιτυχόντες στην κλήρωση.Οι προεγγραφές μπορούν να γίνουν  συμπληρώνοντας την παρακάτω  ηλεκτρονική φόρμα έως 1 Νοεμβρίου  :

https://docs.google.com/forms/d/e/1FAIpQLSfP4YAsHw5lDbW4n2bxVdHECIv-rRoOJi-EK8lgfJgd_O9oHg/viewform

Το έργο πραγματεύεται την ιστορία ενός διαφορετικού κοριτσιού που μαζί με τους φίλους της και ένα παπαγάλο ναυλώνει ένα πλοίο για να βρει τον αγαπημένο της. Το έργο, μέσα από την αφήγηση μιας συναρπαστικής περιπέτειας, πραγματεύεται θέματα όπως η φυσική απόσταση και η συναισθηματική εγγύτητα, ανατρέπει έμφυλα στερεότυπα, κοινωνικούς ρόλους, αναδεικνύει τη συντροφικότητα, τη φίλια, την εσωτερική δύναμη, την ελπίδα. Έμπειροι δάσκαλοι, εξειδικευμένοι στο εκπαιδευτικό δράμα, αξιοποιούν τις τεχνολογικές δυνατότητες που προσφέρει η πλατφόρμα και τις συνδυάζουν με εργαλεία του θεάτρου όπως τα παιχνίδια ρόλων, οι αυτοσχεδιασμοί, οι αναστοχαστικές τεχνικές, κ.α. Μέσα από αυτή την αλληλεπίδραση και εμβύθιση διαμορφώνεται ένα ιδιαίτερο εκπαιδευτικό περιβάλλον, που επιτρέπει σε παιδιά εκτός αστικών κέντρων από κάθε μέρος της Ελλάδας να ταξιδέψουν και αυτά, να εμβαθύνουν, να παίξουν, να τοποθετήσουν τον εαυτό τους στους ήρωες του έργου, να αναρωτηθούν, να εκφραστούν και να σκεφτούν, καλλιεργώντας έτσι τον κοινωνικό τους εαυτό. Στο τέλος του προγράμματος, η Ξένια Καλογεροπούλου, σε ολιγόλεπτο βίντεο, θα μοιραστεί με τα παιδιά τις δικές της σκέψεις και αναζητήσεις που την οδήγησαν στη συγγραφή της Ελίζας.

Περισσότερες πληροφορίες για το Εργαστήρι Θεάτρου Ξένια Καλογεροπούλου στο:

https://ergastiritheatroukalogeropoulou.gr/?page_id=1631

Πληροφορίες για τις Βιβλιοθήκες στο:

 

https://lib.kalamaria.gr/

 

Comments are closed.