Κεντρική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς

Κεντρική-min

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη του Δήμου Καλαμαριάς ιδρύθηκε τον Οκτώβριο του 1985 ως τμήμα του Πολιτιστικού κέντρου του Δήμου. Η συλλογή της απαριθμούσε 1756 τίτλους βιβλίων. Σήμερα η συλλογή της ανέρχεται σε 29.000 τίτλους βιβλίων και απευθύνεται κυρίως σε εφήβους και ενήλικες. Τον Ιούνιο του 2001 μεταστεγάστηκε σε νέο μεγαλύτερο χώρο στην οδό Αργυρουπόλεως 34 όπου και βρίσκεται έως σήμερα.

Λειτουργεί καθημερινά από Δευτέρα έως Παρασκευή και στο χώρο της εκτός από το δανεισμό βιβλίων πραγματοποιούνται και διάφορες δράσεις για ενήλικες όπως ομιλίες, λέσχες ανάγνωσης, δημιουργικές κατασκευές κλπ.

Η Κεντρική Βιβλιοθήκη εμπλουτίζει σε τακτά διαστήματα τη συλλογή της είτε με αγορές είτε με δωρεές βιβλίων από τους χρήστες της καλύπτοντας τις ανάγκες του αναγνωστικού της κοινού για μόρφωση, ψυχαγωγία και ενημέρωση.

Το 2018 δανείστηκαν 46.005 βιβλία και πραγματοποιήθηκαν 72 δράσεις. Σήμερα η Κεντρική Βιβλιοθήκη εξυπηρετεί ημερησίως περίπου 100 άτομα και έχει γίνει τόπος συνάντησης, γνωριμιών και ανταλλαγής ιδεών μεταξύ των μελών της και γενικότερα των κατοίκων του Δήμου Καλαμαριάς.

Επικοινωνία

Email: librarykalamaria[at]gmail.com
Τηλέφωνο: 2310423233
Διεύθυνση: Αργυρουπόλεως 34, Καλαμαριά
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Τ.Κ:  55131

Βρείτε μας στο Facebook