«ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ» 

ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΣ 2021 – ΜΑΡΤΙΟΣ 2022

Οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς σας προσκαλούν στη μεγάλη παρέα ανάγνωσης τους «ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ» που διοργανώνεται  για όλα τα νηπιαγωγεία του Δήμου Καλαμαριάς.

Στόχος

Στόχος του εγχειρήματος είναι η προώθηση και η καλλιέργεια της αναγνωστικής σχέσης των νηπίων με τα βιβλία. Πρωταρχική επιδίωξη αποτελεί η ίδια η απόλαυση της ανάγνωσης μέσα από τα επιλεγμένα βιβλία που  προτείνονται στα παιδιά καθώς και ο εμπλουτισμός τους με ποικίλες γνώσεις, η τροφοδότηση της φαντασία τους και η καλλιέργεια της κριτικής τους σκέψης και της αισθητικής τους αντίληψης. Ακόμη τα παιδιά αποκτούν την εμπειρία συμμετοχής σε μια πολιτιστική δραστηριότητα ευρείας κλίμακας.

Διαβάστε τους όρους συμμετοχής και τον κατάλογο με τα προτεινόμενα βιβλία παρακάτω:

ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ – Όροι συμμετοχής

“ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ” ΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ ΝΗΠΙΑΓΩΓΕΙΩΝ

 “ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ”- ΛΙΣΤΑ ΒΙΒΛΙΩΝ

 “ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ“- ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΠΟΥ ΔΙΑΒΑΣΑ(συμπληρώνουν οι γονείς)

Εντοπίστε τα βιβλία στον ηλεκτρονικό κατάλογο της βιβλιοθήκης και κάντε τις κρατήσεις των βιβλίων:

https://library.kalamaria.gr/cgi-bin/koha/opac-shelves.pl?op=view&shelfnumber=3107

Έπαινοι

Ονομαστικοί έπαινοι θα διανεμηθούν σε κάθε μαθητή, σε κάθε εκπαιδευτικό και  σε κάθε τάξη που θα συμμετέχει στους «ΝΗΠΙΟ-ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ».

Μέτρα προστασίας για την πανδημία του Covid-19

Όλα τα βιβλία των βιβλιοθηκών, κατά την επιστροφή τους, παραμένουν σε καραντίνα, στο χώρο της βιβλιοθήκης, για  ένα χρονικό διάστημα (3 ημερών), για την αποφυγή πιθανής μόλυνσης. Για αυτό το λόγο δεν συστήνεται η ανταλλαγή βιβλίων μεταξύ των μαθητών, αλλά  η άμεση επιστροφή των βιβλίων στη βιβλιοθήκη για την τήρηση της συγκεκριμένης διαδικασίας.

Comments are closed.