Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη

Δαήδειος-minfix

Η Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη, είναι μία από τις έξι βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς. Bρίσκεται στην οδό Ελλησπόντου 15, στο συνοικισμό Ν. Κατιρλί, στην Καλαμαριά. Είναι δωρεά της κ. Βασιλικής Δαή. Εγκαινιάσθηκε στις 16 Απριλίου 1997. Είναι δανειστική και απευθύνεται κυρίως σε παιδιά και εφήβους, αλλά έχει και μία μικρή συλλογή για ενήλικες. Λειτουργεί από Δευτέρα έως Παρασκευή.

Συνεργάζεται με τα σχολεία της περιοχής μας και στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία με εκπαιδευτικά προγράμματα, βιβλιογραφία και δραστηριότητες στη βιβλιοθήκη. Τα παιδιά επισκέπτονται τη βιβλιοθήκη, είτε για να χρησιμοποιήσουν τα πληροφοριακά βιβλία, είτε για να δανεισθούν υλικό για τις εργασίες τους ή και να δανεισθούν κάποιο βιβλίο που τους ενδιαφέρει. Μπορούν ακόμη να συμμετέχουν στις εκδηλώσεις που οργανώνει η βιβλιοθήκη, όπως αφηγήσεις παραμυθιών, λέσχη ανάγνωσης, θεατρικό παιχνίδι, εικαστικά, εργαστήρια δημιουργικής γραφής, επιτραπέζια παιχνίδια, να διαβάσουν το αγαπημένο τους βιβλίο.

Από το 2012 η βιβλιοθήκη συμμετέχει στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος: «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» και «Κάθε μήνα έχουμε θέμα». Στόχος της βιβλιοθήκης είναι γίνει ένας τόπος συνάντησης, ένα «ζωντανό κύτταρο», στην κοινότητά μας, έτσι ώστε να δημιουργήσει αυριανούς αναγνώστες, φίλους του βιβλίου.

Επικοινωνία

Email: daideios.lib[at]gmail.com
Τηλέφωνο: 2310480916
Διεύθυνση: Ελλησπόντου 15, Καλαμαριά
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Τ.Κ:  55132

Βρείτε μας στο Facebook