Παιδική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς Δήμου Καλαμαριάς

Κηφισιά-minarthrou

Η Παιδική Βιβλιοθήκη Κηφισιάς ανήκει στο Δίκτυο Βιβλιοθηκών του Δήμου Καλαμαριάς και λειτουργεί από τον Οκτώβριο του 2007. Βρίσκεται στην οδό Σολωμού 10. Διαθέτει μεγάλη δυναμική καθώς καλύπτει ευρεία περιοχή του Δήμου. Απευθύνεται κυρίως σε παιδιά αλλά διαθέτει και συλλογή βιβλίων για ενήλικες.

Η βιβλιοθήκη συνεργάζεται με τα γειτονικά σχολεία, προωθώντας τη φιλαναγνωσία και στηρίζει την εκπαιδευτική διαδικασία με κατάλληλες δράσεις. Οργανώνει, σε μηνιαία βάση, ποικίλες δραστηριότητες, όπως αφηγήσεις παραμυθιών, καλλιτεχνικά εργαστήρια, θεατρικό παιχνίδι, δημιουργική γραφή και άλλα. Στόχος της είναι να δημιουργήσει ένα χώρο ανάπτυξης της φαντασίας και της δημιουργικότητας για τα παιδιά της περιοχής. Παράλληλα συμμετέχει και στις δράσεις της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος: «Καλοκαιρινή Εκστρατεία Ανάγνωσης και Δημιουργικότητας» και «Κάθε μήνα έχουμε θέμα».

Η βιβλιοθήκη έχει αναγνωστήριο όπου τα παιδιά μπορούν να μελετούν και επιτραπέζια παιχνίδια για να απασχοληθούν ευχάριστα κατά την παραμονή τους στο χώρο.

Επικοινωνία

Email: bibliokifisia[at]gmail.com
Τηλέφωνο: 2310434987
Διεύθυνση: Διονυσίου Σολωμού 10, Καλαμαριά
Πόλη: Θεσσαλονίκη
Τ.Κ:  55134

Βρείτε μας στο Facebook