Βιβλιοσκώληκες 2022-2023 _ Αποτελέσματα Αναγνώσεων

Τα αποτελέσματα του προγράμματος φιλαναγνωσίας ΒΙΒΛΙΟΣΚΩΛΗΚΕΣ, για την σχολική περίοδο 2022 – 2023,  αποδεικνύουν τον επιδραστικό ρόλο των δημοτικών βιβλιοθηκών στην τοπική και σχολική κοινωνία. Υιοθετώντας μια εξωστρεφή στρατηγική, οι δημοτικές βιβλιοθήκες, προσεγγίζουν για 4η συνεχή χρονιά τους μαθητές  των σχολείων και τους προτείνουν επιλεγμένες λίστες βιβλίων που αφορούν στην τάξη τους. Τα βιβλία υπάρχουν διαθέσιμα στις δημοτικές βιβλιοθήκες ή και μέρος από αυτά στις σχολικές βιβλιοθήκες. Στόχος του προγράμματος η ίση πρόσβαση στην ανάγνωση αλλά και η απόλαυση επιλεγμένων και αξιόλογων βιβλίων.

Σε αυτήν την προσπάθεια συνεργάζονται από κοινού οι Βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς, οι διευθύνσεις των σχολείων, οι εκπαιδευτικοί όλων των βαθμίδων που λαμβάνουν μέρος στο πρόγραμμα: νηπιαγωγοί, δάσκαλοι, καθηγητές γυμνασίων  και ο Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου – ΟΣΔΕΛ.

Η βιβλιοφιλική πρόταση που προκύπτει μέσα από την  δημιουργική σύμπραξη των  διαφορετικών φορέων, πετυχαίνει ένα  ουσιαστικό και ελπιδοφόρο αποτέλεσμα 19. 900 αναγνώσεων.

Φέτος, για πρώτη φορά, το Πρόγραμμα Φιλαναγνωσίας υποστηρίζεται από μια διαδικτυακή εφαρμογή που δίνει τη δυνατότητα στα παιδιά να δημιουργούν ηλεκτρονικά, λίστες με τις αναγνώσεις τους, τα σχόλια και τις εντυπώσεις τους. Η συγκεκριμένη εφαρμογή έχει σχεδιαστεί από τον Οργανισμός Συλλογικής Διαχείρισης Έργων του Λόγου – ΟΣΔΕΛ, στο πλαίσιο του πολιτιστικού και κοινωνικού έργου του, και είναι ευγενική χορηγία προς τις βιβλιοθήκες του Δήμου Καλαμαριάς. Η εφαρμογή υποστηρίζεται από τη βάση βιβλιογραφικών δεδομένων οσδέλnet.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα εδώ

 

 

 

Comments are closed.