Σουσάμι άνοιξε!

8 Βιβλιοθήκες, 20 εργαστήρια και 150 τίτλοι βιβλίων αναδεικνύουν τους θησαυρούς που βρίσκονται μέσα στη Βιβλιοθήκη. Ποιοι είναι αυτοί οι θησαυροί; Υπάρχουν κάποιοι που μπορούμε να φανταστούμε κι άλλοι που είναι αναπάντεχοι.

Οκτώ Βιβλιοθήκες προσκαλούν τα παιδιά να τους ανακαλύψουν μέσα από τα βιβλία, τα ταξίδια στον χάρτη αλλά και μέσα στο χώμα, να βρουν και να ταιριάξουν τις λέξεις των θησαυρών για να φτιάξουν ποιήματα, να «φιλοσοφήσουν» για τους δικούς τους θησαυρούς, να γνωρίσουν πολύτιμες τροφές και να μαγειρέψουν τις δικές τους λιχουδιές, να κατασκευάσουν ένα δικό τους θησαυροφυλάκιο για τα πολύτιμα τους… και άλλα.

8 Βιβλιοθήκες: η Δημόσια Κεντρική Βιβλιοθήκη Κόνιτσας, η Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καλυβίων Δήμου Σαρωνικού, η Δημοτική Βιβλιοθήκη Φιλοθέης Ψυχικού, η Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς, η Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι, η Παιδική Βιβλιοθήκη SΕΑRCH Κηφισιάς και η Παιδική και Εφηβική Βιβλιοθήκη Βελβεντού, δημιουργήσαμε ένα δίκτυο συνεργασίας και ανταλλαγής απόψεων, εμπειριών και σχεδίων για τη δουλειά μας μέσα στη Βιβλιοθήκη. Οι 8 συνεργαστήκαμε με στόχο την καλλιέργεια  αναγνωστικών συνηθειών μέσα από τη συνεχή δημιουργία αναγνωστικών μονοπατιών, όπου το ένα βιβλίο οδηγεί στο άλλο με τον ίδιο τρόπο που κάθε παιδί εξελίσσεται ως αναγνώστης.

Η συνεργασία μας, οι συζητήσεις μας, οι ανησυχίες μας σχετικά με την πορεία των Βιβλιοθηκών γενικά, αλλά και των δικών μας Βιβλιοθηκών ειδικότερα, είναι ο δικός μας θησαυρός, που ανακαλύψαμε συζητώντας κάθε Τετάρτη.

Για πληροφορίες και προεγγραφή επικοινωνήστε:

Δαήδειος Παιδική Βιβλιοθήκη:2310480916, 2311253389

Παιδική Βιβλιοθήκη Συνοικισμού Καραμπουρνάκι: 2310421752, 2311256824

Παιδική Βιβλιοθήκη Καλαμαριάς: 2313314413

Comments are closed.